Kezdetben nem volt sok mindenünk, de volt egy ötletünk. Egy olyan borászatot szerettünk volna kialakítani, amely megidézi a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözi a termőhelyek egyedi karakterét.
Az ötlet 2009-ben kezdett el konkrét formát ölteni. Első évjáratunk rögtön nagyon jól sikerült, ami megerősített és következetes folytatásra ösztönzött.
Tevékenységünk alapja az alázat és a rengeteg kézzel végzett munka. Dolgainkban természetes egyszerűségre, eredetiségre és minőségre törekszünk. Elhivatottságunk és jobbító szándékunk töretlen. Mindennapjainkat a tanulás öröme és a kihívás izgalma határozza meg.
Rizling, 2015
Tagyon hegyi és hegyestűi rajnai- és olaszrizling, a Boncsos, Horog, Csádé és Sósi dűlőkből. Tartályban, spontán és beoltva erjedt, kisebb részben fahordóban érett 4 hónapon át.
Rizling, 2016
Tagyon hegyi és hegyestűi rajnai- és olaszrizling, a Boncsos, Horog, Csádé és Sósi dűlőkből. Tartályban, spontán és beoltva erjedt, kisebb részben fahordóban érett 4 hónapon át.
Rezeda
Három hegy négy dűlőjének gondosan, kézzel válogatott termése kíméletes feldolgozás után került 500 és 225 literes tölgyfahordókba. A komótos erjedés és a hat hónapos érlelés után a különböző olasz- rizlingek házasításra kerültek, hogy legjobb tulajdonságaik érvényesülhessenek.
Szentantalfa Rajnai Rizling 2015
Tradicionális módon készült falubor a szentantalfai Sósi dűlőről. A tökéletesen érett és egészséges gyümölcs Sólyom György 28 éves szőlőültetvényéről származik. A 2015. október közepén, kézzel szüretelt rizling mustja préselés nélkül került két 500 literes tölgyfahordóba, ahol egy hónapig erjedt, majd hat hónapig érlelődött.
Monostorapáti
Útvonal: